Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Demszky Gáborék megkísérlik átvenni a pártot

2009.07.04

 Bőhm András szabad demokrata politikus szerint az SZDSZ elnökválasztásánál nem arról van szó, hogy az egyik jelöltet Fodor Gábor, a másikat pedig Kóka János támogatja, hanem arról: Demszky Gábor főpolgármester és a körülötte állók megkísérlik átvenni a főváros után a pártot is. Erről az SZDSZ politikusa pénteken nyilatkozott az MTI-nek.

 

A fővárosi és országgyűlési képviselő úgy látja: a párt európai parlamenti szereplésében meghatározó szerepe van annak, hogy Budapesten az SZDSZ rosszul szerepelt. Véleménye szerint felmerülhetne, hogy ezért az eredményért ki a felelős. 

A párt jövőjéről úgy vélekedett, hogy ha az SZDSZ nem tér észhez, akkor elfogynak mögüle az emberek. Mint mondta, nem azzal kellene foglalkozni, hogyan jutottak ide, hanem azzal, hogy milyen válaszokat tud még adni a párt a liberális közösség kérdéseire. 

Bőhm András elképzelhetőnek tartaná, hogy a jövőben a kis pártok együttműködjenek, akár közös parlamenti frakciót is alkossanak. Ez nemcsak a parlamenti jelenlét miatt fontos, hanem azért is, mert nem valószínű, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerez a törvényhozásban, és nagyon nem mindegy az, hogy a kétharmadhoz hiányzó többségi szavazatokat a Jobbik nyújtja-e, vagy a középen álló polgári erők - magyarázta az SZDSZ-es politikus.

Forrás: hirszerzo.hu

 

Szerkesztőségünk a véleményhez nem kíván kommentárt fűzni,
ám helyt kíván adni minden véleménynek és jelöltnek!