Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kókának mennie kell!

2009.07.09

Mottó:

 

„Kóka Jánosék azt is megszavaznák, ha Bajnai Gordon iszlám köztársaságot csinálna Magyarországból."

 

SZDSZ-es vélemény Kóka János

jelenlegi frakcióvezetőről

 

 SZDSZ-kamikaze: előbb kilépnek Bajnai mögül, majd megszűnnek?

 

Az SZDSZ kizárólag abban az esetben szavazza meg a jövő évi költségvetést, ha az a szükséges válságkezelés, nem pedig a szocialista osztogatás jegyeit mutatja fel - közölte a Hírszerzővel a párt legesélyesebb elnökjelöltje. Retkes Attila hangsúlyozta: az SZDSZ 2008 áprilisa, tehát a koalícióból való kiválása óta önálló, ellenzéki párt, amely semmiféle álkoalícióban nem vesz részt. 

 

Kép

Mint arról beszámoltunk, Retkes Attila az elmúlt napokban pontosítani volt kénytelen korábbi  MTI-nyilatkozatát, amely szerint elnökké választása esetén az SZDSZ ellenzéki pártként politizálna, nem támogatná tovább a Bajnai-kormányt.

Retkes Attila a Bajnai-kormányt továbbra is
szocialista kormánynak tekinti, amelyben néhány szakértő is részt vesz. "Nem a kormányt, mint testületet, hanem a gazdasági stabilizációhoz elengedhetetlen válságkezelést támogatjuk" - nyilatkozta a politikus lapunknak, hangsúlyozva: ez nem jelenthet biankó csekket. "Csak szakmailag indokolt, velünk előzetesen egyeztetett javaslatokat vagyunk hajlandók támogatni" - mondta az elnökjelölt, utalva arra is, hogy az elfogadott, SZDSZ-képviselők által is megszavazott vagyonadót nem tekinti ilyennek.

Az elnökjelölt kérdésünkre elmondta azt is: megválasztása esetén egyik első intézkedése lesz, hogy Kóka János helyett új frakcióvezetőt javasol majd a képviselőcsoport élére, mivel elégedetlen eddigi teljesítményével.

 

 

 

 

www.hirszerzo.hu

 

 

Kommentár:

           

                                           Kóka János listavezető lett!

 

 

 Kép

Kóka János sikeres ember. Sőt mi több, az utóbbi hónapokban listavezetővé lett. 

Magasra szárnyalt, mint felhőtlen nyári délutánokon édes kis házi-helikoptere teszi. Előretörését, mint életében oly sok más dolgot, csak és kizárólag Gyurcsány Ferencnek köszönheti.

 

A volt miniszterelnök lemondásáig ugyanis Kóka Jánosból nem lehetett volna listavezető-mármint az ország legnépszerűtlenebb politikusainak listáját vezető alak.             

 

 Most már az, hivatalosan is! Gratulálunk és egyben megjegyezzük: ilyenkor, a csúcson szokás lelépni.

 

 

 

Kóka már nemcsak erkölcsi, hanem politikai hulla is. Azonban a frakció többsége még ott van mögötte és szembemenvén saját választói, pártja és mindenekelőtt Magyarország akaratával töretlenül támogatja a Bajnai-kormányt. Mint egy bájosan vigyorgó úttörő fiúcska.

 

 

„Kókának mennie kell”-sokan és nagyon régóta várták ezt a mondatot. Mármint egy befolyásos liberális politikus szájából. Fodor Gábor ilyen nyíltsággal nem merte kimondani, Retkes Attila kellett hozzá. A régiekből elfogyott a mersz, a rendszerváltó bátorság.

Vagy egyszerűen kilóra megvették őket. Az SZDSZ ismeretlenségből esélyessé vált elnökjelöltje kimondta azt, amit már régen ki kellett volna: elég a politikai yuppiekból!

 

Retkes Attila megválasztását állítólag Demszky Gábor támogatja. A baloldali médiától meg is kapta a magáét érte. Már most látszik, hogy egyes kormánypárti és őket kiszolgáló ál-liberális körök ugyanazt a sorsot szánják Retkesnek, mint Fodor Gábornak.

 

És talán ugyanaz is vár rá, hacsak nem tanul előde tapasztalataiból. Nem elég az amit Fodor csinált: szépeket, nagy igazságokat mondani... És aztán meghátrálni. Néha, főként válsághelyzetekben, radikális lépésekre van szükség. Kókának ezért kell mennie.

 

És Retkes már tudja, hogy János Vitéz magától nem fog távozni. Vagy kiteszik a szűrét, vagy örökre ott marad a párt az MSZP és a sikertelenség fogságában.

A Jobbik hihetetlen mértékű előretörése és a közbeszéd radikalizálódása, az antiszemita és rasszista támadások arányának növekedése egy úgy, hiteles jogvégő pártért kiállt. A Fidesz ehhez túl néppárti és néhány tisztességesebb politikusát leszámítva (Balogh Zoltán, Lázár János, Fónagy János, Navrasics Tibor, Szabó György) nem mer markánsan antirasszista kampányba kezdeni, félti radikális szavazóit. Az MSZP pedig eleve hiteltelen ehhez. 

Az EP-választások bebizonyították, hogy a jelenlegi szocialista szatelitpártként működő SZDSZ-t már azon kisebbségek sem támogatják és akarják, akiket védeni szeretett volna. Jelenleg nem a liberális párt fennmaradása az elsődleges kérdés, hanem a magyar demokrácia további jövője. A szélsőségek ugyanis nem véletlenül bújtak ki a palackból, a Jobbikot a Fidesz szülte meg és és dédelgette egy ideig, de Gyurcsány öszödi, következmények nélküli beszéde tette igazán erőssé. A Gyurcsány-korszak pedig csak névleg zárult le. Történelmi döntés előtt áll az SZDSZ: le meri e váltani a szocialista kormányt és ezzel pontot tesz e hazugságok végére? Ha igen, megőrizhet valamit erkölcsi hitelességéből és meggyengítheti a szocialista kormány hibáin felhízlalt Jobbikot.

    

Szilágyi Iván Péter

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.