Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ki állítja meg Marily Manson-t?

2009.07.03

Szentségimádás Marilyn Manson fellépése estéjén

július 2. 14:32  


Július 4-én, szombaton este 10 órakor dicsőítésre, majd 11 órakor szentségimádásra gyűlnek össze a hívők Pápai Lajos győri megyéspüspök felhívására a Szent Orsolya-templomban.

Mint ismeretes, a soproni VOLT Fesztiválon július 4-én este fellép Marilyn Manson. Az énekes koncertje ellen a Győri Püspökség körlevélben, illetve felhívásban tiltakozott:

„Sajnálattal és őszinte megrökönyödéssel vettük tudomásul, hogy többszöri jelzésünk ellenére Sopron Megyei Jogú Városban megvalósulhat egy köztudomásúan keresztényellenes zenekar fellépése, jóllehet ez alkalmat ad a keresztények elleni gyűlöletkeltésre és az Egyház, valamint szentségei gyalázására. Ezért fordulunk minden jószándékú keresztény testvérünkhöz, hogy imádsággal és böjt felajánlásával könyörögjenek a gyűlöletkeltőkért és megtévesztett testvéreinkért.”

A VOLT Fesztiválon jelen lévő KözösPont ökumenikus ifjúsági misszió szombaton délután 4 órakor „Szereti-e Isten Marilyn Mansont?” címmel tart programot a helyszínen.

Manson fellépéseit világszerte tiltakozások kísérik, hol több, hol kevesebb sikerrel. Horvátországban akkora felháborodást keltett, hogy a koncertet végül lemondták. Amikor négy éve Magyarországon koncertezett, több keresztény szervezet tiltakozott az „Against all gods – Minden Isten ellen”  című turné miatt. Akkor a Keresztény Közéleti Akadémia hirdetett szentmisét és imádságot a Mátyás-templomban.

A koncerteken előfordult, hogy bibliát téptek szét a színpadon, az együttes albumainak (pl. Antichrist Superstar vagy Eat Me, Drink Me) címlapképei, valamint az énekesről készült fotók sátánista elemeket tartalmaznak. Dalszövegei a halállal, sötét erőkkel, gyilkossággal, öngyilkossággal foglalkoznak. Manson bejegyzett tagja volt az időközben elhunyt Anton Szandor LaVey által alapított Sátán Egyházának.

Forrás: Magyar Kurír
 
Szerkesztőségi kommentár:
 
Marily Manson fellépése a köztudomásúan zsidó-keresztény gyökerekkel rendelkező Európában és Magyarországon nyilvánvaló provokáció. Legális gyűlöletkeltés, amiért a koncert szervezői és "sztárja" még jól meg is tömi zsebét. Mondjuk, ki uszítás kultúránk, hagyományaink és népünk ellen. Kérdés, hogy mindezt szó nélkül hagyjuk e!? Nem, szó nélkül nem hagyják, az egyház szavakkal: imával és szentmisével próbálja felvenni a harcot a Gonosz egyik legerősebb, tömegeket mozgósító megtestesítője ellen. Sátán szolgágájából celeb lett-itt tartunk. Mi csak imádkozunk, várjuk a csodát, miközben ő a koncertjén Isten és alapvető értékei ellen fog uszítani, ordítva, vonyítva, szentségeket gyalázva. Vajon elég ennyi ellene? Elég a szándék és a cselekvés nélküli hit a szellemi környezetszennyezők ellen?
 

Magyarországon a rendőrség mondvacsinált okokkal visz be és motoz meg embereket-például azért, mert fel mernek mutatni egy kormány ellenes táblát. Most hol van a rendőrség? És a hős Kossuth tériek!? Ha tényleg a keresztény Magyarországot és az igazságot védik és nem csak balhét és anyázást akarnak, most miért nem lépnek? Nincs egy tisztességes ember, aki merne tenni valamit? Már eleve fel kellett volna vásárolni az összes jegyet, hogy Marily Manson csak üres nézőtér előtt játszhasson.

 

De még most is van remény, csak bátorság kell hozzá: például egy bátor soproni polgármester, aki betiltja a közösség ellen uszító rendezvényt. Vagy egy bátor rendező, néző, aki kihúzza a kábeleket!
 
Magyarországon élünk, tudjuk, hogy rögtön elvinné őket a rendőrség. Mert ugye sajtószabadság van-mocskolódni tilos, kivéve, ha Istenről és híveiről van szó. Ebből pedig elég volt!
 
Bátor embereket keresek, toborzok! Én csak egy szegény újságíró vagyok, de egy esetleges szabálysértési eljárás felmerülő ügyvédi költségeinek fedezésére 10 ezer forintot ajánlok fel annak, aki bármilyen, békés, emberéleteket nem veszélyeztető módon, de meg tudja akadályozni vagy zavarni ezt a gyalázatos koncertet. Várom további csatlakozók jelentkezését és egy bátor, öntudatos hívő Magyarorszáért! Ez nem csak a keresztények ügye, minden tisztességes, Istenben hívő emberé, fogjunk össze és lépjünk,
végre!
 
Szilágyi Iván Péter 
főszerkesztő

wwww.liberalcafe9.eoldal.hu

Manson végül szabadon koncertezhetett, gyalázhatta Istent és tehette nevetségessé Európa és Magyarország legszentebb értékeit. Bár az imák azért hatottak: majdnem lekéste fellépését. Mindenesetre tanulságos, hogy sem a magyar kormány, sem Sopron jobboldali vezetése nem tett semmit a koncert ellen. A sátánista botrányzenész elleni tiltakozások megmaradtak netes hőbörgéseknél illetve csak a szellemi szférában ható egyházi felhívásoknál.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.