Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szesztilalom-avagy vissza a múltba!

2009.05.23

 

Kép Kicsit nevetséges és nagyon szánalmas, hogy egyre több városban és fővárosi kerületben keménykednek az önkormányzatok, próbálják erélytelen és a többséget véletlenül sem visszatartó helyi rendeletekkel betiltani azt a tevékenységet, amely valamilyen mértékben még elviselhetővé tette, fájdalomcsillapította ezt a k. országot és szerethető, kicsiny, áskálódó társadalmát. „Szesztilalom, este 10 óra után nincs pia! Igen, tegyünk végre rendet! Ha nem adnak nekik, majd nem iszik a sok alkesz és a haza fényre derül!”-kiabálja és hörgi a sok -részben szintén kitartó és makacs alkoholfogyasztástól- kivörösödött fejű politikus, akik mostanában egyébként is előszeretettel  csapnak az asztalra, mert azt mutatják a közvélemény-kutatások: rendpártiságra vágyik ez a derék nép. 12 PR-csapás. A rendpártiság Magyarországon azt jelenti, hogy szívassunk meg mindenkit, kivéve, aki az adott szigorítást kezdeményezi. Mert ő, lett légyen politikus vagy lelkes civil, ugye mindig kivétel: fehérre festett, hasmenéses holló. Neki szabad, csak a többieknek nem.                   

 

Szóval most rendet teszünk. Gondolom említett urak és hölgyek maguk sem fognak, mindenféle pártmurikon, sörözéseken és egyéb társas módban alkoholt fogyasztani. Csak kólát, meg Bambit, ugye? A sört meg kiöntik a cserepes virágokra-ha véletlenül egy törvényszegű pincérnő kihozná nekik.

 

Kép

 

 

 

Így aztán a drogosok, a cigányok, a Sziget-lakók és egyéb szívatható és szidható társadalmi közellenségek után a politikusok most felfedezték maguknak az alkoholistákat. Egy újabb réteg, amelyet büntetlenül és -megjegyzem teljesen hatástalanul, mert a gyakorlott alkesz máshol-valahol úgyis talál, vesz, lop, kivon piát- lehet szadizni, példát statuálni, hogy a sok nyomorgó és ezért bepörgött polgárnak legyen min levezetnie indulatait. Az alkoholistákat és a borosüvegek látványát ugyanis senki sem szereti. A primitív, mindent leegyszerűsítő bunkaja ezt úgy oldaná meg, hogy betiltja az ivást. Mindegy, hogy ez már egy ezerszer megbukott módszer, a politikus tilt, mert így egyszerű, szép, látványos.

 

Egyre több kerületi vezetés hülyül meg és tér vissza a múltba. A rendszeres vagy rendszertelen alkoholfogyasztóknak így majd többet kell gyalogolniuk, de az tuti, hogy inni fognak-mert néha kell és mert ebben őket nem akadályozza, akadályozhatja meg egy betokosodott testület.  

 

Szilágyi Iván Péter

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.