Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Demonstráció Budapesten

2009.08.08

Demonstráció Budapesten a szélsőjobb ellen

Civilek szervezetek augusztus 15-i békés akciója

 

Demonstrációt szervez a kirekesztés és az erőszak ellen a több mint ötven hazai és nemzetközi szervezetet tömörítő Civilek a Szélsőjobb Ellen Mozgalom augusztus 15-ére Budapestre.

 

A mozgalom No pasarán! - Nem törnek át! címmel rendezi meg a "békés akciónapot" - közölte Alföldi Andrea, a Baloldali Feminista Hálózat egyik vezetője a szervezők pénteki, fővárosi sajtótájékoztatóján.

A július 2-án (a Magyar Gárda Egyesület feloszlatásáról szóló jogerős bírósági döntés napján) alakult mozgalomhoz 54 hazai és 12 nemzetközi - köztük francia, német, norvég, olasz, osztrák - antifasiszta, humanista és antirasszista civil szervezet csatlakozott.  "Jelenlétükkel demonstrálni fogják, hogy Budapestet nem hagyják magára" - fogalmazott Alföldi Andrea.

A felszólalók közül Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) elnöke arról beszélt: fontos lenne, hogy a közjogi méltóságok, a politikusok és a közéleti személyiségek közösen kiálljanak a náci jellegű szerveződések ellen. "Hiányosságot tapasztalok Sólyom László köztársasági elnök részéről, aki rendre elmulasztja ezt a kiállást" - mondta.

Forrás:nol.hu