Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elvtársnő a Szoborparkból

2009.05.30

A kommunizmus utolsó lehelete

 

Magyarországon teljes, korlátozások és önkorlátozások nélküli szólásszabadság van-hogy ez jó e vagy rossz, azon lehet vitatkozni. A hülyék és politikai ámokfutók biztos örülnek neki, mert így büntetlenül kibeszélhetik magukat. Szóbeli terápia-jobb, könnyebb lesz nekik tőle és még  TB-támogatásba sem kerül. Ha egy jó érzésű és izlésű honfitársuk pedig szigszallaggal közelítene feléjük (tapasztalt száj) vagy egyszerűen csak leintené őket, rögtön és gyakorlottan elkezdenek óbégatni: „Jaj, jaj, sérült a szólásszabadság!” Azok jogaira és felborzolt idegeire persze nem vigyáznak ennyire, akiket szavaikkal vérig sértettek, megaláztak, megfenyegettek…   

 

Tény, hogy egyesek visszaélnek ezzel az alkotmányos és demokratikus lehetőséggel. Beszélnek, pedig inkább hallgatniuk kellene. Mélyen és elgondolkozva.

 

Kép Itt van például Havas Szófia MSZP-s képviselőnő, hobbi-történész, aki szerint 1956-ot nyilaskeresztesek csinálták és akinek kezdeményezésére az MSZP utolsó kongresszusán újra felcsendült az Internacionálé. Ez a gyönyörű, magasztos, sírásra fakasztó dallam. Egy olyan elfuserált és emberellenes rendszer dicsőítése, amelyhez több mint 100 millió ember halála köthető. Most képzeljük el ugyanez fordítva: mi lenne a sorsa annak a fideszes vagy kereszténydemokrata képviselőnek, aki kongresszusukon vagy éppen aktuális nagygyűlésükön felpattana és elkezdene énekelni egy nyilas vagy náci indulót? Nagyon helyesen (!) támadások kereszttüzébe kerülne és nem lenne többet helye a magyar politikában.

 

Hithű kommunisták minden országban vannak, nincs is ezzel baj. Sőt, ezerszer jobban becsülendők, mind a KISZ-es, MSZPMP-es múltjukról könnyedén elfeledkező „reform baloldaliak”. Azonban a magukat kulturáltnak és európainak nevező, szociáldemokrata pártok soraiban nincs helyük! Az MSZP fővárosi listáján ennek ellenére a bal sorsra érdemes asszony nem az, hogy szerepel, hanem még elő is lépett. Megszavazta a Párt!

 

Igen, tudjuk: Havas Szófia csak a véleményét mondta el, amelyhez joga van, de ezzel sok millió meggyilkolt, internált és börtönbe zárt ember emlékét mocskolta be. A kommunizmus áldozataiét. Azzal, hogy az MSZP listáján előkelő helyen szerepelteti, az állítólag szociáldemokrata párt egy olyan bukott és gyilkos rendszer mellé teszi le a garast, amellyel szemben állítólag (!) éppen hogy létrejött.

 

Kép A kommunizmus itt van és sajnos még jó ideig köztünk marad. Azonban még élnek áldozatai is. Az ő jogaik és érzékenységek pedig talán fontosabbak, mint néhány veterán, begubózott elvtársnő siralmai.

 

Havas Szófiának és eszméinek van helye Magyarországon. Mégpedig előkelő helye. Kint, a Szoborparkban!

 

 

 

Szilágyi Iván Péter

 

 

Interjú Havas Szófiával

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.