Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ferencvárosi Fesztivál

2009.06.15


Hamarosan indul a Ferencvárosi Fesztivál!

 

 Június 13-án 10 órakor a 2. Gyerek ARC kiállítás megnyitójával kezdetét vette a

15. Ferencvárosi Fesztivál. A fesztivált Dr. Gegesy Ferenc, Ferencváros polgármestere nyitotta meg.

 

Az idei fesztivál programja és helyszíne a szokásostól eltér. A hagyományos Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Plébániatemplomban tartott koncertek mellett a Művészetek Palotájában és előtte zajlik a többi rendezvény.

 

Kép Világomra így vigyázok! Ezzel a címmel nyílik szombaton a 2. Gyerek ARC kiállítás a Művészetek Palotája előtti téren.

Vajon mit hoz a 2039-es év?

Erre az izgalmas kérdésre próbáltak rajzban

választ adni gyerekek.

A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokat, több mint 70 óriásmolinóra nyomtatott alkotást tekinthetnek meg a kiállítás látogatói.
A díjakat június 13-án, a MŰPA könyvesboltja előtti térben vehetik át a nyertesek Geszti Pétertől.

A megnyitó-díjátadón fellép Váci Eszter.

 

Volt már olyan érzésed, amikor megérkeztél valahova, hogy elvesztetted az időérzékedet? Rami Be’er, a Tel-avivi Kibbutz Contemporary Dance Company művészeti vezetője a maga egyedülálló és lenyűgöző módján egy legendába vezető utazásra invitál bennünket. Vajon rólad szól a legenda? Vagy mese rólunk? Mítosz egy lányról? Ez a legenda, amely ide-oda sodor bennünket, ablakot nyit, hogy láthatóvá váljék mindaz, ami eddig eltemetve, elrejtve volt.

Rami Be’er, sokoldalú alkotóként nemcsak koreografál, hanem a díszletet, a világítást és időnként a jelmezeket is ő maga tervezi. Műveiben olyan utazásra hívja nézőit, amelynek révén ők önmagukkal találhatják meg a kapcsolatot. Munkái leképezik a világ képzelet–valóság viszonyait, a nézők mégis szabadon fedezhetnek fel egybeeséseket AZ előadások és a maguk személyes tapasztalatai között.

 

További programok és információ a www.fe-fe.hu oldalon.

 

Virág Zsuzsanna