Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Forró nyári hangulat a Parlamentben - Képek, combok

2010.07.15

A parlament első igazi kánikulai ülésén még a botrányosabb döntések sem rázták fel a hőségben tikkadó képviselőket. A parlament egy része a törvényeket követte nyomon, de más látnivaló is akadt.

 

 

KépAz első botrányra nem kellett sokat várni, már hétfőn reggel, a honvédelmi bizottság ülésén kiderült, hogy a Fidesz által benyújtott alkotmánymódosítási javaslat - amely szerint a honvédség, a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai leszerelésüket követően öt évig nem lehetnének polgármesterek - a győri polgármestert, aki nem mellékesen a párttársuk, hátrányosan érintené. Borkai Zsolt 2006-ban még hivatásos honvéd volt, így nem indulhatott volna, ha elfogadják ebben a formában a javaslatot, amit Borkai tett szóvá.

 

  De gyors szünet következett, majd délután a fideszesek ugyanazt a javaslatot, de más határidőkkel adták be, az öt évet háromra csökkentve. Az MSZP szerint finoman szólva sem elegáns megoldást a Fidesz a maga részéről jogszerűnek nevezte.A napirend előtti felszólalások egy része az árvízi helyreállításról szólt. Vona Gábor a cigánybűnözésre és saját élményeire felfűzött helyszíni tudósítása szerint Bánrévén, Felsőzsolcán "pattanásig feszült a helyzet", amivel a kormány képviselője, Tállai András belügyminisztériumi államtitkár is egyetértett, de a Vona által említett fosztogatásokról sem ő, sem a rendőrség nem hallott. Ellenben van összefogás a területen, tette hozzá Tállai. Egy fideszes képviselő azt is kétségbe vonta, hogy Vona egyáltalán Borsodban és Szabolcsban a helyszínen járt volna, amit a jobbikos pártelnök cáfolt.

 

 

 

 

Kép

 


Schiffer András, LMP-s frakcióvezető az előző kormány jogalkotási gyakorlatát hasonlította össze a jelenlegivel, ez utóbbit a sunyi jelzővel illette. Nem kért a vörös és a narancs színű oligarchákból sem.


A Parlament kupolájának mibenlétével kapcsolatos viccel kezdte felszólalását Pálffy István, KDNP-s képviselő, majd rögtön durva sértésről beszélt, és a szocialistákat "súlyos kötelezettségszegéssel", gyomorforgató magatartással vádolta, majd komolyságot követelt tőlük egy, részleteiben nem ismertetett cselekedetért.

 

 

 

KépAz LMP-s Ertsey Katalin Papcsák Ferenccel kapcsolatos kérdésekre várt választ. Az elszámolásügyi kormánybiztos ugyanis maga is hiányosan tett eleget vagyonbevallásának. Navracsics Tibor megvédte beosztottját, mint jelezte, pótolják hiányt, amiről Ertseynek a politikai cinizmus jutott eszébe.

Módosították a 2010-es költségvetést: csökken a választásokon egy százalékos eredményt elért pártok idei költségvetési támogatásának fennmaradó része. Az LMP ellenszavazatával csökken a pártbüdzsé: az MSZP 655,9 millió, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség 870,1 millió, a KDNP 213,4 millió, a MIÉP 15,8, millió, a Jobbik 222,1 millió, az LMP 123,6 millió, az SZDSZ 108,8 millió, az MDF 116,2 millió forintot kap.

 

 

 

KépA Jobbik képviselője, Gaudi-Nagy Tamás elismerően szólt a tizenöt évvel ezelőtti Horn-kormány önmérsékletéről, amellyel négyötödös támogatáshoz kötötte az alkotmány módosítását, és amit most a Fidesz-kormány hatálytalanít.

Kritizálta és párttársaival valamint az LMP-frakcióval együtt továbbá három szocialista politikussal együtt nemmel szavazott arra a módosításra, hogy az alkotmánybírákat egy jelölőbizottság ajánlása válassza meg a parlament, mert a jelölőbizottság totális kormánypárti többségben van. Az MSZP tartózkodott.

 

 

 

KépMandur László szocialista politikus szerette volna elérni, hogy a médiával kapcsolatos alkotmánymódosításokat a Fidesz rendkívüli módon szavazza meg, hogy még Sólyom László alkotmányjogi érzéke döntsön róla. Ugyanis augusztus 5-től Schmitt Pál váltja a köztársasági elnöki székben.

Kép A parlament kivétel nélkül támogatta a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról szóló döntést, amely szerint március végéig nem rakhatnak senkit sem az utcára, akkor sem, ha kilakoltatás vár rá. 75 ezer család érintett.

A szünetekben a parázs vitáról mindenki elterelhette a gondolatait. Fotóriporterünk gyöngyöző homlokokat, kivillanó combokat és mély dekoltázsokat fényképezett az ülésteremben és a lobbyfolyosón.Forrás:Stop.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.