Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fővárosi Vízművek-zacskós víz

2009.07.16

Július 15-től Budapest egyik legforgalmasabb csomópontjában, a Deák téren a katasztrófa helyzetekben is jól vizsgázott mobil vízcsomagoló berendezéssel készített zacskós vízzel és ivóvíz-adagoló automatákkal várja a szomjazókat a reggeli óráktól egészen estig a Fővárosi Vízművek.

 

A berendezés óránként 1500 liter víz csomagolására alkalmas. A fél literes zacskókat a helyszínen és a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság segítségével Budapest több helyszínén is osztják.

 

A Deák téren a Fővárosi Vízművek szórólapon látja el hasznos információkkal az arra közlekedőket és emlékeztet a vízfogyasztás fontosságára. A társaság felhívja a figyelmet, hogy a forróságban az emberek növekvő vízigénye mellet fokozottan kell ügyelni házi kedvenceink itatására is! A Deák téren, külön erre a célra kialakított kutyaitató várja a szomjazó négylábúakat.

 

A Budakeszi úton folyó vízcső-rekonstrukció következtében esetlegesen megnövekedett menetidő és a várakozás kellemetlenségeinek ellensúlyozására a munkaterületek melletti útszakaszok kereszteződéseiben is csapvízzel kínálják az arra közlekedőket a délutáni csúcsban, 4 és 6 óra között .

 

Budapesten, egy átlagos napon 450-500 ezer m3 víz fogy el. A rendkívüli meleg hatására a napi vízigény mintegy 25 százalékkal is megemelkedhet. Ez a mennyiség a Fővárosi Vízművek napi kapacitását meg sem közelíti, így vízkorlátozásra a rendkívüli meleg ellenére sem kell számítani.

 
2009.07.16.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.