Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kuncze Gábor visszatér a politikába

2012.02.14

kuncze.jpgKuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke a Szabadelvű Polgári Egyesület új elnökeként visszatér a politikába a Heti Válasz értesülése szerint. A lap internetes oldalán azt írja, információik szerint a szervezet szoros kapcsolatra törekszik a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval (DK).

A Heti Válasz a szervezet honlapjára hivatkozva azt közli, hogy "az SZDSZ egykori elitjét tömörítő", "eddig tetszhalott" Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) elnöke Kuncze Gábor. Az elnökség tagja rajta kívül a Szabad Demokraták Szövetségéből 2009-ben kilépő Sándor Klára, Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester, a Kuncze Gábor egykori belügyminiszteri államtitkáraként ismert Világosi Gábor, valamint egy 22 éves jogászhallgató, Turi Tamás.

A hetilap információi szerint a Gyurcsány Ferenc vezette DK vezetői többször tárgyaltak Kunczéék "hasznosításáról", de végül az a megoldás született, hogy a liberálisok szervezetileg nem csatlakoznak a DK-hoz. A különállás ugyanis lehetőséget teremt arra, hogy az SZPE saját jogon jelenjen meg az ellenzéki kerekasztal-kezdeményezéseken - így eggyel több Gyurcsányhoz lojális szervezet lehet majd tagja a "balliberális véleményvezérek által szorgalmazott Orbán-ellenes olajfa-koalíciónak" - írja az újság.

A szervezet honlapján egyebek mellett az áll, hogy Kuncze Gábor 2010-ben az SZPE alapító tagja, 2012 januárjától pedig annak elnöke.

Az egyesület alapszabályában az áll, céljuk a szabadelvű polgári értékrend társadalmi és közéleti képviselete, továbbá hogy "az egyesület nem pártként kíván működni, nem pártként folytatja a tevékenységét".

 

mti - 2012.02.14

 

Nemrég vettem át a Szabadelvű Polgári Egyesület vezetését, amely azt a célt tűzte ki, hogy képviselje a szabadelvűeket, a liberálisokat - mondta az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban Kuncze Gábor.

Az egykori SZDSZ-es politikus hozzátette: azon liberálisok számára kívánnak megjelenési teret biztosítani, akik úgy gondolják, hogy az állam teremtsen számukra egy keretet, és hagyja élni az életüket a Nyugat-Európában megszokott demokratikus modell és értékrend alapján.

Kuncze Gábor korainak tartja még azt a kérdést, hogy részt vegyenek-e az ellenzéki kerekasztal munkájában, de ha lehetőség lesz rá, akkor csatlakoznak.

Elmondta azt is, hogy a közeljövőben nem tervezik a párttá alakulást, és az egyesületnek nincs köze a Gyurcsány Ferenc alakította Demokratikus Koalícióhoz. "Nem volt semmilyen előzetes egyeztetés a DK-val, és az sem hangzott el, hogy bármelyik szervezettel kapcsolatot építsünk ki" - tette hozzá Kuncze Gábor.

http://inforadio.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.