Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megerőszakoltak egy amerikai lányt a Ferencvárosban

2008.12.11

 

      2008. december 11., csütörtök 15:48

Összevertek és megerőszakoltak egy amerikai diáklányt a hétvégén Budapesten, tudta meg a hvg.hu.


 Kép

Az amerikai lány az éjszakai fürdőzésről tartott hazafelé barátaival december 6-án. A IX. kerületi Bakáts téren elvált tőlük, onnan egyedül ment tovább. A támadók ekkor estek neki, bántalmazták, majd megerőszakolták. A történtek után a meztelen diáklányt egy taxis vitte be a IX. kerületi kapitányságra.

A hvg.hu úgy tudja, a lányt a saját barátai is alig ismerték fel, kihallgatni pedig nem tudták a nyomozók. Az amerikai nagykövetség kérte, hogy az áldozat adatai bizalmasan kezeljék, a rendőrség egyelőre nem nyilatkozik a bűncselekményről.

 

 

Kommentár:

 

Vérben tocsogó világunkban, az erőszak és a brutalitás kultuszát hirdető kereskedelmi média és filmipar „alkotásait” nézve nehéz újat mondani... Hiszen ma már nincs olyan borzalom, amelyet ne adna le a tv. Filmek, híradások sora hirdeti és teszi megszokottá és sok esetben elfogadottá a legszörnyűbb bűnöket, beleértve a nemi erőszakot, a nők bántalmazását is.

 

Aztán hirtelen történik valami,  itt a szomszédunkban... Ráébredünk, hogy az erőszak és a veszély nemcsak a tévékészülékekben létezik, hanem itt mellettünk pár utcányira is. Megerőszakolni, megverni, meztelenül kilökni és sorsára hagyni... Ami történt, csak lokálisan köthető Ferencvároshoz. Mert ez az egész világ, a mai globalista és értékvesztett társadalom szégyene.

 

A női nem tiszteletének abszolút semmibe vétele. Most éppen egy amerikai diáklány, fővárosunk és kerületünk egyik vendége volt a gyalázat alanya. Az elkövető... Talán meglesz. De már semmi sem lesz olyan, mint régen volt. Sem Budapest, sem Ferencváros, sem annak a szerencsétlen lánynak az élete... A bűn konzerválja önmagát.

 

 A szégyen foltja rajtunk marad.  És a tanulság? Nincs tanulság, mert ez nem mese. Egyszerűen jobban kell figyelnünk egymásra és főként vendégeinkre, mert felelősek vagyunk egymásért.

 

A bűnösöknek pedig... Nem, nincs Isten, aki azért megbocsátana. És nekünk sem szabad.

 

Szilágyi Iván Péter