Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020-ban lesz a budapesti olimpia?

2009.07.29

Fellobban-e a láng Budapesten?

 

 

Felgyorsítaná a 2020-as budapesti olimpia előkészületeit a főváros - maga terjesztve a kandidáláshoz szükséges törvényt a T. Ház elé. A végleges fővárosi olimpiai tanulmány jövő tavaszra készülhet el - írja a Népszabadság.

A Fővárosi Közgyűlés felterjesztési jogával élve kezdeményezni fogja, hogy az Országgyűlés tárgyaljon az olimpiai törvényről, arról, hogy Budapest pályázzon a 2020-as világverseny megrendezésére. Beleznay Éva, a főváros főépítésze szerint így fel lehetne gyorsítani az előkészületeket.

A főváros tavaly decemberben egyhangúlag döntött arról, hogy támogatja a budapesti olimpiarendezést és az erről szóló jogszabály elfogadását. Demszky Gábor főpolgármester hamarosan ismét egyeztetésre hívja a fővárosi frakcióvezetőket. Mint közleményében tudatta, azért, hogy előkészítsék a terepet a következő kormánynak és a következő közgyűlésnek, hogy 2011-ben megalapozott döntést tudjanak hozni a pályázatról. Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpiai Mozgalom vezetője szerint a törvény elfogadása nélkülözhetetlen feltétele annak, hogy Budapest 2011-ben benyújtsa pályázatát.

A magyar főváros delegációja nemrégiben háromnapos utazáson vett részt Pekingben, hogy a helyszínen tájékozódjon az olimpiai létesítményekről és azok utóhasznosításáról. Guo Jinlong, Peking főpolgármestere arról tájékoztatta őket, hogy csak a szponzorációból, a jegyértékesítésekből és a televíziós jogokból csaknem egymilliárd eurónyi azonnali bevételre tehet szert a házigazda
.

 

Forrás:Stop.hu