Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Összecsap az SZDSZ és a Jobbik

2009.04.23


Az SZDSZ szerint nincs szükség arra, hogy bizonyítsák a Jobbik náci eszmeiségét, megteszik ezt saját maguk. A Jobbik viszont fel akarja jelenteni Gusztos Pétert. A párt közleményében arra reagál, hogy a Jobbik fel akarja jelenteni Gusztos Péter, a szabad demokraták frakcióvezető-helyettesét. A közlemény emlékeztet arra, hogy legutóbb Tiszaeszláron, a Jobbik hivatalos fórumán szólította fel Schuszter Lóránt a hallgatóságot, hogy ácskapoccsal szegezzék a kipát, a hagyományos zsidó fejfedőt viselőik fejére.

Kép

A Jobbik korábbi közleménye szerint azért akarják feljelenteni Gusztos Pétert, mert a képviselő az elmúlt napokban több alkalommal is neonáci pártnak nevezte a pártot.

A Népszabadság április 6-án írt arról, hogy Tiszaeszláron gyűlöletkeltő, antiszemita kijelentés hangzott el a Magyar Nemzeti Front (MNF), a Magyar Gárda és a Jobbik Magyarországért Mozgalom április 4-én tartott rendezvényén. A rendezvényen Schuszter Lóránt, az MNF elnöke azt mondta: "Régen a magyarok ácskapoccsal szegezték oda a turbánt az elfogott törökök fejéhez". Majd azt kérdezte: "El tudjátok-e ezt képzelni a kipával?".

 


 

Kommentár:

 

 

A fenti hír nem és megnyilatkozás nem igényel kommentárt, talán csak annyit, hogy hála Istennek vannak még bátor emberek. Gusztos Péter az SZDSZ frakcióvezető-helyettese és ügyvivője közéjük tartozik, de egyben a politikai naivák, vagy mondjuk ki: a már hülyeség határait súrolgató idealisták táborát is gyarapítja. A fiatal politikust a liberális párt egyik legtehetségesebb és legambiciózusabbnak vezetőjének  tartják. Az is. Talán éppen ezért és szókimondásáért van régóta a szélsőjobb és gyűlölethonlapjai kereszttüzében. Most éppen feljelenteni akarják, azok, akiknek inkább bocsánatot kelleni kérniük és magukba szállniuk sátáni gonoszságú uszításaik miatt. „Mondj igazat, betörik a fejedet!”-tartja a bölcs, de keserű magyar proliszleng, amely jól visszatükrözi hazánk mai állapotait. Legalábbis egy részét, a jobbik oldalát... Sokan félnek tőlük, vannak akik azonban néven merik nevezni őket. Gusztos nem félős gyerek, emlékezzünk: saját maga adta meg a mobiltelefonszámát a kurucinfónak. Nem sokan merték követni tettét. Kussolni vagy éppen baráti társaságban a náciveszély miatt sopánkodni, esetleg a tv híradó előtt rettegni sokkal könnyebb...

 

Gusztos nem ezt teszi, hanem cselekszik, meg is kapta érte a magáét. Csak egy példa az őt ért atrocitások közül a www.stop.hu oldalról:

 

„Megdobálták, megrugdosták, leköpdösték az Országházból távozó Gusztos Péter autóját a tüntetők hétfő este. Az SZDSZ frakcióvezető-helyettese ezt maga közölte a távirati irodával.

Gusztos Péter elmondta: este kilenc körül hajtott ki a Parlament északi szárnyánál lévő kapun, ahol az egyik "őrjöngő" az autója elé térdelt, míg többen körbevették, autóját megdobálták, megrugdosták, leköpdösték.
"Elképesztőnek tartom, hogy mindezt több tucatnyi rendőr végignézte, anélkül, hogy bármit csináltak volna"- mondta.

 

Kép Fentiek ellenére az SZDSZ és maga Gusztos Péter is önsorsrontó módon ellenzi a gyűlöletbeszéd MSZP által kezdeményezett büntetőjogi szankcionálását. Pedig van, akik nem hallgatnak másra, csak a törvény szavára. 

 

Nemrég volt az Élet Menete. A holokausztban legyilkoltak fejére nem kapcsoztak kipát, kaptak viszont sárga csillagot, köpéseket, tarkólövéseket vagy gázt. A tömeggyilkossághoz vezető, nulladik kilóméterkő pedig éppen a tiszaeszlári vérvádas hazugság volt.  Tiszaeszlár légköre -ha nem is olyan súlyos és veszélyes mértékben, mint a Horthy-rendszer alatt-, de változatlanul ott van a levegőben. A levegőben, amely nekünk demokratáknak egyre fojtogatóbb, fullasztóbb.

 

A szélsőjobb retorikája egyre durvul, már nemcsak a cigányok és a zsidók vannak célkeresztjükben, megtámadják a melegeket, a Népszabadság olvasókat, leárulózzák a mérsékelt jobboldaliakat. Orbán nekik likudista cigány és már Kövér László is marxista elhajló. Mindenki bűnös, sáros, csak ők a tiszta, igaz magyarok. ...és igaz, magyarok, de milyen minőségűek? Milyen magyar az, aki saját polgártársait bélyegzi meg vagy éppen küldené bitóra?

 

Gusztos Péter elkötelezett liberális, de magasztos elveire hivatkozva, a mindenen átgázoló szólásszabadságot védve akaratlanul is pont azoknak árt, akiket óvni szeretne. Itt az ideje, hogy kimondjuk: a demokrácia a mások véleményét tiszteletben tartó, kulturált és vitaképes emberekért jött létre. Nem pedig az őrjöngő, skalpolós vadállatok védelmében.

 

Persze, nekik is van hely e nap alatt, rácsok mögött, vaságyon.

(Itt szögezzük le, de gyorsan, hogy a kommunizmus bűneinek tagadói és a Havas Szófia (Sztálin Mennyasszonya) jellegű '56 tagadó kommunisták is ugyanezt a sorsot és erélyt érdemelnék!)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.