Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rózsa Misi

2009.07.01

 Tudom mindenkit az érdekel legjobban, hogy miként halad a füvesítési programom. Hát örömmel számolok be nektek arról, hogy nagyon jól. Most már nem csak foltokban van pár szál füvem, hanem szépen be van füvel terülve a kertem jelentős részben, igaz most azért anyázom kissé, mert lassan vágni kéne, azt meg annyira azért nem szeretem, és hiába minden praktika, az asszonyt nem tudom rábeszélni arra, hogy ő szeressen füvet nyírni. Pedig szerintem szereti, csak nem tudja. Én meg biztosan tudom, hogy nem szeretem, ami a formál logika alapján is egyértelműen azt mondatja ki, hogy ugye neki kell megpróbálni a művelet elvégzését. De nem. Az Istennek sem. Ez foglalta le a gondolataimat jelentős részben, mielőtt elindultam volt a Fővárosi Választmány ülésére a Tímár utcába. Szerintem fontos, központi kérdések ezek. Ekkor még az autóm vidáman indult, ami meglepő tulajdonsága okán, jókedvre is tudott deríteni. Ha már indult, felvettem a Gál Szabolcsot is, és elindultunk vidáman a rendezvényre. Hatalmas tábla tudatta, hogy az alsórakpart lezárva. De mivel nem volt betonakadály, én azért lehajtottam oda és láss csodát, lehetett is menni rajta. Még büszke is voltam ravaszságomra. Egy darabig. A Lánchíd előtt 20 méterrel felhalmozódott sok autó, kialakult az egyelőre nem mesterséges dugó Budapesten. Végülis 20 métert megtenni 20 perc alatt szókincsgyarapító program. Utána a Lánchídtól viszont átlagosan 10 kilométeres sebességgel tudtam repeszteni a Margit hídig, ami az előtte levő ácsorgáshoz képest már sokkal jobb volt. A Margit híd után, kiderült, hogy két sáv le van zárva felújítás miatt, ezért nem lehet normálisan haladni. Tanúkkal tudom igazolni, hogy csak egyszer emlegettem a dugóban negatívan Demszky Gábor nevét és azt is nagyon halkan. Aztán végre már lehetett száguldozni. Addigra a sebességváltóm kezdett beragadni, birkózógép lett belőle, úgy kellett beerőltetni az egyest. Így van ez, amíg Boruzs hitszegő módon nem ajándékoz meg egy újabb autóval. De hát arra várhatók, nem akarja sehogy rendezni a sarát felém a pasi. De jön még kutyára úthenger, ahogy drága jó nagyfaterom mondogatta volt. Na szóval megérkeztünk.

 

Miért van az, hogy én megérkezem egy liberális rendezvényre és ott mindig elsőnek a Kálba kell botlanom. Vajon ez a sors játéka, vagy a Kál szórakozik velem tudatosan? Ez is egy olyan érdekes filozófiai probléma, amiről egyszer majd írok egy részletes értekezést. Az volt a kérdés, hogy határozatképesek leszünk e. Kiderült, hogy nagyon is. Pedig a drága Kis Márta, ide sem dugta el az orrát, mert remélte, talán ha ő nincs, akkor határozat sem létezhet, ami persze nem igaz, amikor ő nincs, akkor egész más valami nincs jelen. Viszonylag hamar elkezdődött a birkózás bent.

 

 

Azt mondták az elnök személyére tessék jelölteket mondani. Micsoda meglepetés! Badacsonyi Szabolcs és Retkes Attila nevét mondták be spontán, előre leírt papírokból. Gondolkodtam akkor, hogy jelöljem e elnöknek Szekér Jánost, közismertebb nevén Szergejt, de végül ehhez nem volt meg a szükséges bátorságom. Pedig nem tudtam, hogy később még lesznek vicces jelölések is. Miután eldőlt kik lesznek a jelöltek, mindkettő lehetőséget kapott arra, hogy beszéljen magáról és programjáról. Badacsonyi Szabolcs elmondta, hogy ő is 72-es, mint Attila és neki is három gyereke van mint Attilának.

/Taknyosok. Mindenki tudja, hogy életkorból a 67-es az ideális, gyerekből meg a négy. Gyúrjanak még a fiúk! / Tulajdonképpen ezzel ki is merült amit Szabolcs akart mondani, mert pajkosan ránk kacsintva azt mondta, úgyis tudjuk, hogy mit képvisel. Ez így tök jó. Mert ebbe mindenki azt gondol amit gondolni akar. Ez érdekes módszer, de rendkívül hasznos, szabadalmaztatni fogom magam részére. Utána Attila következett. Hát ő nem volt rövid. Viszont elismerte, hogy valóban 72-es és azt is, hogy három gyereke van. A két kicsi 8 hetes ikerpár. Attila lusta típus lehet, egy befektetéssel, két produktum. Viszont nagyon jó kis programot vázolt fel.  Visszaszerezni az SZDSZ hitelét, megvalósítani az elengedhetetlen belső reformokat, műhelyeket létrehozni, érthetően és egyértelműen kommunikálni, megszüntetve a párt kétarcúságát. A választó tudhassa, amit ma mondunk, az még holnap is legalább érvényes lesz. És külön tapsot kapott, amikor elmondta, hogy más frakcióvezetővel képzeli el a jövőt. Bye-bye Johny, légy jó!

 

 

Ezután az ügyvívők jelölése következett. Kapásból jött Fodor, Demszky, John, Ikvai, Gusztos, Béki, Gulyás neve. Itt nagyon elégedett voltam ennél a résznél. De nálam rendben volt Kovács Kálmán, Léderer Andris, Bőhm jelölése is. Viszont a Merker azt mondta, hogy ő Magyar Bálintot és Sándor Klárát jelöli. Ezen megdöbbent mindenki, de Dávid elmagyarázta, hogy azért, mert úgy gondolja, akik elkefélték a dolgokat, azok kapják meg a lehetőséget arra, hogy hozzák is rendbe. Ekkor vagy ekörül dobta be Koncz Imre, Kóka János nevét. Gondoltam ő is hasonló okból. Sok más név is elhangzott, Molnár Katié,Wekleré, Weineké, Wittinghoffé például. Meg volt pár olyan is, akikről én sem tudtam, hogy kicsodák. Ami persze még nem olyan nagy baj. Koncz Imre kérte Merkert, hogy vonja vissza Magyarék jelölését. Ezen mindenki csodálkozott, vajon miért akarja Koncz, hogy Magyarékra ne lehessen szavazni és ha komolyan gondolja, akkor ő a saját tréfáját, miért nem vonja vissza? Végül nem lett visszavonva senki jelölése. Ami örömteli esemény volt. Pár jelölt, aki a helyszínen volt, szót kapott. Molnár Kati elmondta, ő továbbra is támogatni akarja a szocikat. Hát ízlések és pofonok, kinek a pap, kinek meg a papné. Ezzel a véleményével azonban egyértelmű kisebbségben maradt szerencsére. Na jöhetett a szavazás. Retkes Attila hatalmas fölénnyel, gyakorlatilag kétharmados többséget kapott. Nagy taps és öröm. Az OÜT lista is majdnem tökéletesnek tűnt számomra, bár én hiányoltam róla Gulyást, Gusztost, Békit, Léderert, Kovács Kálmánt erősen. És a Hornt is, de az nem akar úgy tudom ügyvivő lenni. /Nem írom le a véleményem részletesen erről, mert már ismeritek./ Koncz Imrétől meg tudhattuk, hogy Merker Dávid egy kis geci. Ez hír?

 

A Fővárosi Választmány azt javasolja az OT számára, hogy hozzunk egy döntést arról, hogy ebben a formájában a Bajnaiék vagyonadóját nem támogatja az SZDSZ és felszólítjuk a frakciót, hogy szavazzon ellene. Ez nekem nagyon tetszett, Molnár Katinak és még két három embernek nem, a többségnek viszont igen, ami a végén a határozati javaslat hatalmas többséggel való megszavazása is bizonyít.

           

Na de ne csak az unalmas politikáról essék szó. Amikor Tóth László kért szót és elmondta, hogy ő adószakértő, akkor ingerenciát éreztem kimenni rágyújtani, mert tudtam fél órás műsor következik, amit már ezerszer hallottam. Ha elhatároztam, karakán legény lévén ki is mentem cigizni. Az előtérben nagy vitába és hangoskodásba botlottam. Két fiatal gyerek provokálta a kint lévő tagtársaimat. / Utólag volt egy olyan verzió is, hogy Haller Ildi provokálta őket, de az csak vicc volt, bár elgondolkodtató. / A szópárbaj végére értem ki. Doma megunta a dolgot, ami már ment egy ideje, és határozott barátságos mozdulattal a két fiatalt kitolta az irodából. Az egyik ráemelte a kezét, de a végén látta milyen benga állat a Doma hozzá képest, így letett a szándékáról, pedig érdeklődve vártam a fejleményeket. Az ajtót becsuktuk. Fél perc múlva hatalmas csattanás, az egyik kölyök bevágta ököllel az ablakot. Én, azonnal Rambová vedlettem át, kiugrottam az ajtón és a menekülő után futottam. El is kaptam, elkezdtünk dulakodni, mondtam neki, nem akarom bántani, de húzzon vissza, maradjon itt, amíg megjönnek a rendőrök. Ő kétszer megütött, nekem is hatalmas ingerenciám támadt a képét szétverni, de visszafogtam magam és csak a táskáját fogtam, hogy maradjon ott. Annak a szíja elszakadt, a táska a kezemben maradt a gyerek meg elszaladt. A másik nem mert, mert sokan voltak körülötte. Domáék hívták a rendőrséget azzal, hogy megtámadták az irodánkat. Hát kb egy fél óra múlva ki is száguldott hozzánk a rendőrség. Ha egy komolyabb támadást kaptunk volna, akkor már rég kiterítve lettünk volna, mire megérkeznek. A srácot elvitték, meg a másik táskáját és közölték, hogy Domának meg nekem fél óra múlva utánuk kell mennünk tanúvallomást tenni. Na mondtam, szépen vagyunk, eljövök az SZDSZ-be és a rendőrségen kötök ki a végére. De azért büszke voltam magamra, hogy harcosan megvédtem az SZDSZ-t. És remélem, most ti is nagyon büszkék vagytok ezért rám. Voltak akik azóta az SZDSZ párducának neveznek, ami büszke név számomra. És nem csak azért, mert nekem is hosszú a farkam. Bementünk a rendőrségre. Doma udvariasan maga elé engedett a kihallgatásnál. Én ott elmondtam mindent ami történt. Közben kiderült a másik gyerek is feladta végül magát. Próbáltam elintézni, hogy az utánam következő Szász Domát vegyék már kicsit őrizetbe, de erre a rendőr nem volt sajnos hajlandó. Viszont elpanaszolta, hogy havi 15 ezerrel kevesebb lett a fizetése a kormány miatt. Na gondoltam, most lövi majd ki a szememet! De nem. Alapvetően kedves és jófej nyomozó volt, akivel elbeszélgettünk és bár az épületben tilos a dohányzás, megengedte, hogy rágyújtsak.

 

 

Ezután betértem a kocsmába, ahol jelen voltak: Haller Ildi, Gál Szabi, Szabadai Viktor, Csécsey Béla tettestársak is. Itt fontos információkhoz jutottam. Haller Ildi szextelefon szolgáltatást működtet sutyiban, /nem igaz persze, de azért terjesszétekJ/ Szabadai Viktor papucs, Csécsey meg szintén, illetve mondjuk inkább úgy, hogy erősen kompromisszumkész az asszonnyal szemben, mert így jobban hangzik, Gál Szabi beizgul Fodor mellére, a dédnagypapája pedig erősen kanos még 90 évesen is. Tudjátok milyen szar órákig ülni és hülyéskedni őrült emberek között, akik isznak mint állat, te meg nem ihatsz, mert még vezetni fogsz?! De azért jól éreztem magam a sok marha között. Ezután még Szabadai arra is rávett, hogy vigyem őt haza, bár tök másfelé megyek. De hát aki úr, az a pokolban is úr marad! Haza vittem. Gál Szabit meg magammal cipeltem az asszonyhoz, mert gondoltam előtte nem mer majd annyira ordibálni, hogy mi a francért jövök éjfélkor haza, amikor tudom, hogy bevásárolni kell menni. El is mentünk testületileg a Tescoba. Ott kiderült, hogy néha odajár a Gál Szabi női retiküllel, amibe szatyrot lehet rakni. De ezt nem merem kommentálni részletesebben. Ezután haza szállítottam még Gált, becipeltem itthon a sok szart, amit vásároltunk, fürdés és alvás, miközben az asszony dörgedelmeit kellett hallgatnom. Meg ő szereti a Borit, aki szerinte jó nő. Én is szeretem a Borit.

           

Másnap OT. Csinosan felöltöztem úgy, hogy az asszony is kivételesen mindent rendben talált nálam. Beülök az autómba, indítók…. És indítók. És indítók. És indítók. Se kép se hang. Hívtam a Kál Karcsit, aki szerencsére még nem indult el, így Erzsébet központjában felvett engem és a Gált, és úgy mentünk az OT-ra. Amiben remek dolog, hogy ott nem vele kell először találkoznom. A tegnapi hőstettem miatt többen ünnepeltek én meg fogadtam az ünneplésüket. Vett nekem a Kál kávét meg pogácsát. Az előbbit megittam cigizve, de a pogácsámat a szatyrába rejtve lenyúlta a Szabolcs. Örömmel beszélgettem kicsit vidéki barátaimmal, akikkel kevesebbet tudok találkozni, de már kezdődött is az OT. Adott volt egy napirend. Ehhez lehetett még napirendi pontokat javasolni. Vámos Józsi is élt ezzel a jogával, ami azt is tartalmazta, hogy az OT mondja ki, hogy Kóka húzzon már hátrább. A Boruzs meg azt akarta napirendre venni, hogy az FV tegnapi határozatát is vitassa meg az OT a vagyonadó nem megszavazásáról. A szavazáson az egyértelmű többség támogatta, hogy ezekről bizony legyen vita és szavazás. De kitalálták egy bizonyos körhöz tartozók, valami ok miatt, hogy ahhoz, hogy ezt elfogadják kétharmad kell. Aztán be lett bizonyítva, hogy nem kell. Kis Márta megint közderültségre feltrappolt a mikrofonhoz, és butaságokat hordott össze, amin volt aki felháborodott, de a többség derűvel fogadta. Persze le lett szavazva egyhangúlag a butasága, de ehhez már hozzá van edződve, ahogy mi is ahhoz, hogy folyamatos szereplési vágy hajtja. Végülis sikeresen lezajlott a küldöttgyűléssel kapcsolatos dolgok vitája. Meg is lett minden szavazva, így eldőlt az is, hogy július 12.-én akkor hivatalos lesz a küldöttgyűlés és minden jogilag rendben van körülötte. Kis Márta elkezdte gyorsan szervezni, hogy a továbbiakra ne maradjanak, vonuljanak ki a teremből, hogy az OT ne tudja végezni a munkáját, legyen határozatképtelen. Szerintem Kátai biztatására végezte Mártikánk áldásos megosztó és romboló tevékenységét. El is mentek egy közeli kocsmába páran, ami miatt valóban határozatképtelen lett az OT. Bizony ilyen derék, korrekt, egyenes és tisztességes szarháziak vannak közöttünk még. Remélem, tényleg a lényeg a MÉG szócskán van esetükben. Megjegyzem, Kis Márta és társai cselekedete az SZDSZ alapszabályába ütközik. Bizony ismét súlyos etikai vétséget követtek el.

 

Igaz Kis Márta rendszeresen az SZDSZ alapszabályát magasról letojva, tesz a demokráciára. Hogy a renegátok kivonultak, ez nem fosztotta meg a tényleges SZDSZ-t és SZDSZ tagokat attól, hogy a szükséges vitákat lefolytassák. Igaz nem hivatalos OT határozat született, de a jelenlévők abszolút többsége, 2-3 ellenszavazat mellett, elfogadták, hogy Kóka Jánost felszólítják arra, hogy mondjon végre le frakcióvezetői pozíciójáról. És arról is döntés született, hogy az SZDSZ ne szavazza meg a szocialisták vagyonadó elképzelését. Horn Gábor, és több OGY képviselőnk világosan elmondták, hogy ez a vagyonadó, amit a szocik akarnak, köszönő viszonyban sincs azzal, amihez mi ragaszkodtunk, így megszavazása több mint kártékony lenne, haszon nélkül. Érdekes vita alakult ki Molnár Kati nagyon védte a saját álláspontját, de érvelt és korrekten tette. Akik maradtak, azok normális emberek és bizony ezekkel mindig lehet értelmesen szót váltani, még ha valamiben el is tér a véleményünk. És Weinek is korrekt volt, mert ő is maradt, ezt azért írom le, mert volt aki azt mondta nem maradt.

 

 

Előre borítékolható, hogy Kóka és erősen szűkülő baráti köre a küldöttgyűlésnél is a határozatképtelenségre fognak játszani. Ez persze nem biztos, csak bennem fogalmazódott meg ez a gyanú, ami lehet, hogy hülyeség. Majd meglátjuk. A küldöttgyűlés szerintem nekünk fog kedvezni, Retkes Attila lesz a következő elnökünk, sikerül egy jó OÜT-öt összeraknunk, Fodor vagy Gusztos lesz az OGY frakciónk vezetője és az SZDSZ ezzel megkapja a lehetőséget arra, hogy újra régi önmaga lehessen, hogy saját magát húzza ki a sárból a saját hajánál fogva. Remélem, illetve lehet, hogy létszámban kevesebben maradunk majd utána, de támogatottságban és hitelességben sokkal többek leszünk bizonyos személyek nélkül. Én optimista vagyok. Ami szerintem nem újdonság azoknak, akik ismernek. A Kál úriember volt. Haza is hozott kocsival. És csak ezért nem írtam most le róla kivételesen, hogy hányszor és milyen pozícióban szunyókált el tegnap és ma.  

A Hanga Laci virágos pólója is rendben volt. Ja és a Gulyás Zoli, aki reklamálta, hogy nem kap tőlem a pofájára leveleimben, ide sem hozta el azt a láda colát, amivel tartozik nekem. Nem becsületes ember ez, kiváló JEB vezető!

Itthon próbaként beindítottam az autómat. A rohadék pöcre indult! Szívem szerint hatalmasat rúgtam volna bele. De inkább bejöttem és előkészítettem a hosszabbítót és  a fűnyírómat. Majd határozott mozdulattal leültem inkább a gépem elé, hogy megírjam nektek, rövid, velős, nagyon frappáns beszámolómat. Most befejezem, mert az asszony fizikai bántalmazásom lehetőségét is felvetette, ha fel kell borulnia a kihúzott hosszabbító vezetékében, meg a fűnyíróban. Gondoltam elteszem őket a sufniba, de erre kaja és szex megvonást is befenyegetőzött, ha nem lesz elvágva a fű. Így sajnos most zárom soraim és megyek a kertbe rabszolgának.

 

Rózsa Misi