Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Takács Gábor (SZDSZ) hivatalosan is polgármesterjelölt Józsefvárosban

2009.10.08

 

 

 

A Józsefvárosi Választási Bizottság ma délutáni ülésén úgy döntött, hogy Takács Gábor szabaddemokrata alpolgármester az általa összegyűjtött és leadott 1300 ajánlószelvény alapján hivatalosan is polgármesterjelölt.

 

Ugyanezen az ülésén a Választási Bizottság ugyancsak elfogadta Kocsis Mátét (FIDESZ-KDNP) hivatalos polgármester-jelöltnek. Rajtuk kívül más párt jelöltje ezidáig nem tudta összegyűjteni a szükséges 1178 hiteles ajánlószelvényt. Az ajánlószelvények begyűjtésére még három hét áll rendelkezésre, ám az, hogy két hét alatt csak e két aspiráns tudott megfelelni a jelöltállítás követelményeinek, előrevetíti, hogy a november 22-i polgármester-választás Takács Gábor és Kocsis Máté között fog eldőlni.

 

Csécsei Béla lemondott polgármester betegállománya idején az elmúlt évben Takács Gábor vezette Józsefvárost és a választásig is Ő irányítja a kerületet. Az, hogy két hét alatt sikerült összegyűjteni a szükséges számú ajánlószelvényt, jelzésértékű. Úgy tűnik, az SZDSZ-től az Európai Parlamenti választáson elfordult szavazóink valódi téttel bíró megmérettetésen kitartanak mellettünk, illetve visszatérnek hozzánk. Azt is jelenti ez az eredmény, hogy az SZDSZ elutasítottsága csökkenőben van.

 

 

 

 

Boruzs András

            Fővárosi Elnök

      SZDSZ

 

 

Bp. 2009. október 8.