Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A fővárosi SZDSZ ellenzi a vagyonadó bevezetését!

2009.06.29

Budapest a vagyonadó elutasítását kéri!

A budapesti szabad demokraták levele Kóka Jánoshoz

  

Kedves János!

 

Ezúton is tájékoztatlak, hogy Budapest nemet mondott a vagyonadóra! A Fővárosi Választmány pénteki ülésén jelentős többséggel fogadta el azt a határozatot, amelyben a budapesti SZDSZ állást foglal a vagyonadó jelenlegi formájának hétfői elutasítása mellett, és ugyanezt kéri az általad vezetett országgyűlési képviselőcsoporttól is.

 

Az Országos Tanács szintén tárgyalt a vagyonadó SZDSZ általi elutasításáról, és bár formailag – néhány tanácstag távozása miatt kialakult határozatképtelenség okán – a testület nem hozott határozatot, a jelenlévők véleménynyilvánító szavazásán elsöprő többséget kapott a vagyonadó jelenlegi formájának elutasítása. A parlamenti frakció vezetőjeként nem hagyhatod figyelmen kívül az SZDSZ e két fontos testületének egyértelmű és világos üzenetét.

 

Nem lehet nem tudomásul venni, hogy az Országos Tanács ülésén több frakciótag is egyértelművé tette, hogy számára elfogadhatatlan a vagyonadó jelenlegi formája, vagy, hogy például súlyos szakmai érvek felsorakoztatásával, Csillag István szakértői elemzése szerint a törvényjavaslatot még akkor sem szabad megszavazni, ha esetleg a kormány néhány szabad demokrata módosító javaslatot elfogad.

 

A nyilvánosságban többször megfogalmazott érvelésed nem állja meg a helyét, hogy ez a válságkezelés része, ugyanis mindannyian tudjuk, a széles közvélemény számára is egyértelmű és világos, hogy a vagyonadó kormány által tervezett módon történő bevezetése nem tartozik a közvetlen válságkezeléshez. Azt is pontosan tudjuk, hogy az SZDSZ által megfogalmazott célok a hétfői elfogadás esetén egyáltalán nem teljesülnek, és végül jó okunk van feltételezni, hogy ez az adónem még az előtt szűnik meg, hogy a költségvetés egyetlen forintot látna belőle.

 

Mindezen súlyos szakmai és politikai érvek alapján arra kérlek, hogy mint a parlamenti frakció vezetője, az SZDSZ alapszabályának megfelelően, a Szabad Demokraták Szövetségének érdekeit és testületeinek véleményét képviseld, és ennek megfelelően a hétfői szavazáskor felelős politikusként, a frakció valamennyi tagjával együtt Te is utasítsd el jelenlegi formájában a vagyonadót.

 

 

Barátsággal,

 

Boruzs András

Elnök

Fővárosi Választmány